Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig kaka som smakar söta fikon vore kanske något för er som vill ha lite omväxling? Denna bakas utan ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fikonen i tunna strimlor och låt dem koka 3 minuter i vattnet.
  2. Tillsätt apelsinmarmeladen till fikonen och vattnet. Blanda bakpulvret i vetemjölet, tillsätt detta och sockret.
  3. Pensla en ringform med matfett, bröa den och häll i smeten.
  4. Grädda kakan ca 45 minuter i 175 graders ugnsvärme. Stjälp upp den, låt den svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.