Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonkaka

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god kaka till glöggen på julaftonskvällen.

Ingredienser

Instruktioner

Ägg och socker vispas pösigt, smält smöret. Hacka fikonen och mal mandeln. Blanda ner ingredienserna i ägg och sockervispet. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret i smeten varvat med smöret. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll i smeten. Grädda i medelvarm ugn ca 175-200 grader, i 45 minuter eller tills den släpper lätt i kanterna på formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.