Vill du bjuda på något gästerna sällan har smakat? De här unika kakorna kommer att ge många förfrågningar om receptet (för de som gillar fikon).
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form för 6 minisockerkakor eller 12 muffins. Smörj den med smör och pudra med mjöl.
- Vispa ägg och socker till en vit, porös smet i en skål. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
- Smält 50 g smör i en gryta eller i mikron. Vispa ner mjölet i smeten med elvisp på låg hastighet. Rör ner smält smör, mjölk, grädde och limeskal. Fördela smeten i formen.
- Grädda i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera kakorna med en sticka, den ska vara torr när du drar ut den. Låt kakorna svalna i formen cirka tio minuter. Stjälp upp dem på galler och låt svalna helt.
- Smält resten av smöret i en stor teflonstekpanna. Rör ner fikon, vatten, muscovadosocker och citronsaft. Fräs under omrörning fyra-sex minuter.
- Halvera varje kaka. Fördela fikonkrämen på underdelarna och bred ut ett jämnt lager. Lägg på ovandelarna. Värm marmeladen och pensla kakorna med den. Pudra över florsocker före servering.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar