Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonkakor

 
Skriv ut

Vill du bjuda på något gästerna sällan har smakat? De här unika kakorna kommer att ge många förfrågningar om receptet (för de som gillar fikon).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form för 6 minisockerkakor eller 12 muffins. Smörj den med smör och pudra med mjöl.
  2. Vispa ägg och socker till en vit, porös smet i en skål. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Smält 50 g smör i en gryta eller i mikron. Vispa ner mjölet i smeten med elvisp på låg hastighet. Rör ner smält smör, mjölk, grädde och limeskal. Fördela smeten i formen.
  4. Grädda i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera kakorna med en sticka, den ska vara torr när du drar ut den. Låt kakorna svalna i formen cirka tio minuter. Stjälp upp dem på galler och låt svalna helt.
  5. Smält resten av smöret i en stor teflonstekpanna. Rör ner fikon, vatten, muscovadosocker och citronsaft. Fräs under omrörning fyra-sex minuter.
  6. Halvera varje kaka. Fördela fikonkrämen på underdelarna och bred ut ett jämnt lager. Lägg på ovandelarna. Värm marmeladen och pensla kakorna med den. Pudra över florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.