Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonkladdkaka med choklad

(3 kommentarer)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Har utgått från mitt vaniljkladdkakerecept och sedan haft i fikonsylt och mörk choklad. Samt använt kokosflingor att ströbröa formen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
  2. Smörj och bröa en form med kokos. Grovhacka chokladen, och om det behövs så hacka även sylten (kan finnas för grova bitar fikon i).
  3. Blanda övriga ingredienserna i en bunke, ha i sylten och chokladen.
  4. Smält smöret, häll det i bunken. Blanda väl och häll sedan smeten i formen. Grädda kakan i 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • piusamadeusmozart 21 maj 2010

    Jag vet inte vad libanesisk fikonsylt är utan använde mina egna frysta fikon som jag har gott om och inte riktigt vet vad jag ska göra av. Även chokladen var väl inte den som receptet säger men den var mörk. Detta var den första kladdkaka jag gjort i mitt liv och måste säga att den blev väldigt smarrig och omtyckt av hela familjen.

  • tanjaling 19 maj 2012

    Väldigt god men ska det inte vara 4 TSK vaniljsocker och inte 4 MSK?

  • sussisus 19 maj 2012

    Mitt ursprungsrecept bygger på 4 msk kakao, så jag bytte ut det till 4 msk vaniljsocker. Men visst, du kan nog använda 4 tsk utan sämre smak. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.