Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonmarmelad med mandel

 
Skriv ut

Enkel, snabb och supergod fikonmarmelad enl. Monika Ahlbergs recept. Underbar till ost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg fikonen över natten.
  2. Koka fikonen mjuka i blötläggningsvattnet i cirka 10 minuter. Rör om då och då så att de inte bränner fast.
  3. Ta upp fikonen ur vattnet och mixa frukten i en mixer tills den är slät, men inte helt slät.
  4. Mät fruktmassan och lägg den i en gryta tillsammans med socker och citron. Låt koka upp, sakta. Låt koka långsamt i cirka 10 minuter. Rör hela tiden i grytan så att inte marmeladen bränner fast.
  5. Blanda ner mandeln när ett par minuter återstår av koktiden.
  6. Häll upp marmeladen på väl rengjorda heta burkar och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.