Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonmarmelad med vanilj och konjak

(3 kommentarer)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God marmelad med härlig smak av vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º. Lägg till fikonen och koka tills det tjocknar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Häll omedelbart upp på rena burkar. Ställ burkarna upp och ner så att det bildas vacum och låt dom vara så tills dom kallnar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lovisingen 17 november 2009

    Jättegod! Hade kunnat haft lite mindre socker den vart väldigt söt men underbart god!

  • Maria Bertilsson 19 september 2020

    Det framgår inte om det är torkade eller färska fikon. Jag står här och kokar färska fikon och börjar gissa på att receptet gäller torkade fikon. Nu har jag kokat i två och en halv timme och det är fortfarande blaskigt. Dålig med upplysningen kan jag tycka...

  • Maria Bertilsson 19 september 2020

    Såg att det står färska fikon men här är det trögt att få det att tjockna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.