Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonparfaittårta med hallonsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En absolut oemotståndlig desserttårta. Bjud den efter en lättare måltid, för det är svårt att bara ta en liten bit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka fikonen och låt dem dra i vinet ca 15 min.
  2. Till bottnen: Mixa bondkakorna med smält smör och tryck ut tunt i botten och upp mot kanten på en 24 cm form med löstagbar kant, ev med ett bakplåtspapper fastklämt.
  3. Vispa grädden, men inte för hårt, och ställ den åt sidan.
  4. Vispa äggulor och socker i en liten kastrull satt i sjudande vattenbad, tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och vispa tills massan är kall och pösig.
  5. Blanda fi konen med äggkrämen och varsamt den vispade grädden.
  6. Häll parfaitmassan i formen och frys 3-5 timmar. Temperera tårtan 20 min före serveringen och bjud den sedan med hallonsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.