En absolut oemotståndlig desserttårta. Bjud den efter en lättare måltid, för det är svårt att bara ta en liten bit.
Instruktioner
- Finhacka fikonen och låt dem dra i vinet ca 15 min.
- Till bottnen: Mixa bondkakorna med smält smör och tryck ut tunt i botten och upp mot kanten på en 24 cm form med löstagbar kant, ev med ett bakplåtspapper fastklämt.
- Vispa grädden, men inte för hårt, och ställ den åt sidan.
- Vispa äggulor och socker i en liten kastrull satt i sjudande vattenbad, tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och vispa tills massan är kall och pösig.
- Blanda fi konen med äggkrämen och varsamt den vispade grädden.
- Häll parfaitmassan i formen och frys 3-5 timmar. Temperera tårtan 20 min före serveringen och bjud den sedan med hallonsås.
Publicerat den
3 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar