Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filbunke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mamma gjorde filbunke på sommaren när vi var på landet. Vi cyklade till grannbonden och köpte mjölk i mjölkspannen. Jag vill ha krossad knäckebröd i min filbunke. Det är ett härligt och gott sommarminne...

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp mjölken tillsammans med vispgrädden till ca 90 grader. Den får inte koka. Fyll diskhon med kallt vatten, ställ ner kastrullen och låt mjölken svalna till rumstemperatur, ca 22 grader. Vispa ner filmjölken och häll upp blandningen i portionsskålar. Täck över skålarna och låt dem stå i rumstemperatur minst ett dygn tills filbunken har tjocknat. Kyl skålarna och servera sedan med kanel och socker, krossade pepparkakor eller färska bär. Den håller sig i kylen ca 3 dygn

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 19 juli 2011

    Härligt! Min mormor brukade alltid bjuda på filbunke när jag hälsade på för det visste hon var min favorit. Jag åt den precis som då - med krossade pepparkakor och rårörd lingonsylt. Tack för ett bra recept och för en tripp tillbaka till barndomen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.