Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé a la HongKong

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fick receptet av min grannfru Ann.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén och varva skivorna med en god soya. Låt stå minst en timma.
  2. Skär en stor purjolök, champinjoner och paprika i tunna skivor.
  3. Häll olja i en stekgryta tillsammans med rikligt med mald ingefära och pressad vitlök.
  4. Bryn fläskfilén och häll i de skivade champinjonerna och purjolöken, späd något med vatten o salta, häll i paprikan när grytan är nästan färdig. Låt småkoka en stund.
  5. Koka ris till, gärna fullkorn eller grov bulgur.
  6. Grytan och riset tar lika lång tid att koka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.