Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé med rösti

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fantastiskt gott

Ingredienser

Instruktioner

Börja med röstin. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda med salt, peppar, ost och grädde. Smält smör i stekpanna, lägg i blandningen och platta til. Stek på medelvärme 5-10 min. Vänd kakan genom att stjälpa upp den på ett lock, klicka lite smör i pannan och låt kakan glida ner igen. Stek ytterligare ca 5 min. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Skär skinkan i tärningar. Bryn filén i smör ca 2 min på var sida. Salta och peppra. Tag upp köttet. Fräs hastigt skinktärningarna. Ta upp dem. Finhacka löken till såsen och fräs den mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde och körvel. Lägg ner filén i såsen och strö skinkan över. Servera med rösti och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.