Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Rödvin,ädelostsås med klyftpotatis kan det bli bättre

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tjocka skivor av filen Knyt upp file´n med steksnöre (runt om så att den blir lite högre) Bryn dem i stekpanna (Kan förberedas hit)
  2. Salta och peppra efter smak Lägg file´n i en ungsfast form Häll på rödvinet och låt den gå i ugnen i 175C När tempen börjar närma sig rätt lägg på vitlökssmöret Försök att använda termometer så att man får den lite röd inuti ca 68 C Lägg på en liten klick svart caviar innan servering

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 15 augusti 2009

    Nej du har rätt, bättre kan det inte bli. Lennart.

  • Magnus Bernroth 26 november 2023

    68°C blir rejält överstekt! 58°C blir mer lagom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.