Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filé Wellington av älg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har själv inte provat denna ännu men den verker supergod. Det stod att detta var en populär rätt på det tidiga 1800-talets banketter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fri filén fri från senor. salta och peppra, bryn den ochlåt den kallna. Om filén är tjock kan du baka den i ugnenpå 170grader i 10 min och sedan kyla den. Hacka löken och svampen i små bitar och bryn tills svampen blir torr. Kavla utsmördegen så at den räcker runt köttet. Lägg på köttet och täck filén med svampmassan. Lägg smördegen runt om, pensla med ägg i skarven. Du kan även täcka översidan med dekorationsremsor av smördegen och pensla allt innan du bakar den i ugnen.
  2. Baka på 200 grader i 10 min och sänk sedan värmen till 120grader och grädda ytterliggare i 10 min. Om du har en digitaltermometer kan du ha skapelsen i ugnen tills den är 60 grader i centrum.
  3. Tranchera upp köttet i 3 centimeters tjocka skivor och servera till exempel med lätt blancherade grönskaer, klyftpotatis och madeirasås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gds877 17 september 2009

    Jag gjorde detta och serverade med en rödvinssås ,men i fyllningen hackade jag även ner lite rökt skinka, tyckte det var jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.