En riktigt god och festlig allt-ett-rätt med söta rotfrukter, saftig filé, fräsiga kantareller och krämig vitvinssås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Putsa köttet och skär det i 1 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn köttet på båda sidor. Ställ åt sidan.
- Finhacka löken. Skala morötter och palsternacka och strimla dem. Fräs allt blankt och smidigt utan att det får färg. Tillsätt créme fraiche som du blandat med vinet, fond och örter. Låt koka upp. Red med maizena. Salta och peppra.
- Fördela det kokta riset i en ugnsfast form. Lägg köttskivorna i mitten och häll såsen över, peta med en gaffel så att såsen rinner ner och filéskivorna syns lite. Strö över riven ost och gratinera i 20 minuter.
- Ansa kantarellerna och stek dem, strö över flingsalt. Toppa gratängen med dem och strö över hackad persilja.
Publicerat den
25 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar