Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filégryta med grönpepparsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här är suveränt god med härlig smak av vitlök & grönpeppar, men ingen grädde!

Ingredienser

Instruktioner

Skär fläskfilén i skivor och bryn dem i stekpanna. Lägg över i tjockbottnad gryta, typ gjutjärn. Häll på vatten så det precis täcker & tillsätt fonden. Mortla grönpepparn fint & lägg i. Skala och dela schalottenlöken i mindre bitar, och skiva vitlöken fint! Låt grytan brässera på svag värme ca 1 timme, häll på mer vatten då och då. Champinjonerna tillsätter du mot slutet och red av såsen med maizenamjöl. Mängden vatten beror helt på hur mkt sås du vill ha. Smaka av med salt & peppar!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • 030606 11 mars 2008

    En väldigt god och mör gryta med mycket smak. Behövde inte ens salta och peppra extra jag som älskar kryddor. Den får högsta betyg av mej . Kommer jag att göra fler gånger. Tack lilljeppe för mycket goda recept.

  • enAnnan 10 maj 2008

    Full pott härifrån med, både från barnen och mig. Det bästa av allt är att det räcker till lunch till dem imorgon oxå :) Inspirerad av bilden åt vi med potatis och tomat/majs blandning vi med.

  • gds877 29 september 2009

    Supergott, uppskattades.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.