Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filet mignon med hasselbackspotatis

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna gjorde jag på min gourmetmeny jag skulle göra sista året på kockskolan. Det visade sig bli en höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen. Gör skåror i dem. Smörj dom med matolja. Strö över litet salt och peppar och även skorpmjöl och litet riven ost.
  2. Skiva sedan upp köttet i fina skivor, så det blir två skivor av varje köttslag. Du kan sedan börja med béarnaisesåsen.
  3. Vispa upp gulorna tills det blir en hård massa. Häll i vinägern och rör om. Låt sedan matoljan sippra ner sakta samtidigt som du rör in den i äggen. Häll inte för snabbt för då skär såsen sig. Tillsätt sedan persiljan. Ställ såsen åt sidan i rumstemperatur.
  4. Sätt in potatisen i ugnen på 175 grader i ca 20 - 40 minuter. Börja steka köttet. Krydda med salt och peppar. Köttet ska vara rött.
  5. Gör sedan kantarellsåsen med hjälp av spadet från stekningen av köttet.
  6. Koka snabbt upp sparrisen. Skiva auberginen i fina skivor. Garnera tallriken med sparris och aubergine. Servera gärna en grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gillsan 19 maj 2008

    Detta gjorde du hos grannen och det blev väldigt uppskattat. Kanongott.

  • Evia 20 maj 2008

    Detta har jag fått smaka och det var så hiiiiimla gott. 5 stjärnor naturligtvis

  • king200 7 juli 2008

    super dundergott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.