Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filet mignon med ostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte förgylla vardagen med denna lyxiga måltid som kommer att göra succé på middagsbordet? Den krämiga ostsåsen passar perfekt till det möra köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en stor stek- eller grillpanna på medelvärme. Salta och peppra köttbitarna på båda sidor. Stek köttet på båda sidor ca 12 minuter tills de är väl brynta och mediumstekta. Lägg över köttbitarna på ett fat och håll dem varma.
  2. Häll buljongen i stekpannan och hetta upp. Skrapa botten på pannan så att smakerna löses upp.
  3. Rör ner grädden i stekpannan, 3½ msk roquefortost och ½ krm svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills såsen tjocknar något.
  4. Ringla såsen över köttbitarna, strö över resten av osten och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.