Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fillimpa med smak av jul

 
Skriv ut

Jättegod limpa i långpanna. Goda att äta med smör och ost. Eller tillsammans med ädelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda filmjölk med sirap, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Tillsätt rågsikt och blanda ihop (det blir mer som en smet än som en deg).
  2. Klä en normalstor långpanna (med höga kanter) med bakplåtspapper och häll i smeten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 100 grader i 30 minuter. Höj sedan ugnen till 150 grader och grädda i 40 minuter till.
  4. Låt gärna limpan vila till nästa dag. Skär i fyra längder och sedan i lagom stora skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.