Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksbröd

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Ett gott och mustigt bröd som bara rörs ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Blanda filmjölk, bikarbonat, sirap och salt. Tillsätt mjölerna, solrosfrön, linfrön, russin och nötter. Rör hastígt ihop degen.
  3. Pappra två brödformar och pensla med olja. Fördela smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i 60 minuter.
  4. Täck med bakplåtspapper mot slutet om de verkar få för mycket färg.
  5. Låt bröden svalna innan du skivar upp dem.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • 57barbro 9 mars 2009

    Hejsan! Detta var just ett recept för en som gillar snabba ryck!! Gott blev det också fast jag uteslöt russin och solrosfrön. Gjorde ett testbröd på halva satsen. Det blev bra! För min laktosintoleranta man använde jag laktosfri fil. Toppen, detta kommer jag att göra fler gånger!

  • katol10 2 april 2009

    När man har gräddat i en timme i 150 grader och lägger på aluminiumfolie, hur länge ska då brödet gräddas vidare eller är det färdigt då?

  • katol10 2 april 2009

    Förlåt, jag kommenterade fel recept, ursäkta.

  • GunillaNordgren 14 april 2012

    Det godaste bröd jag gjort. Bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl och tog mandel isf nötter och bara 1/2 dl. Det blev fantastiskt och otroligt saftigt. Kommer att göra detta bröd många gånger. Tack för receptet! /Gunilla

  • JohannaL1983 20 mars 2013

    Mycket gott och enkelt! Jag varierar med torkade aprikoser, tranbär, hasselnötter m.m!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.