Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksbröd

 
Skriv ut

Gott och lättbakat bröd med stora variationsmöjligheter vad gäller val av mjölsorter, typ av frön samt innehåll av russin eller liknande

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Blanda ihop allt mjöl med salt, bikarbonat, brödkryddor, russin och linfrön och rör om lite
  3. Tillsätt sedan filmjölken och rör om väl så allting blandar sig ordentligt (bakmaskin är att föredra)
  4. Smörj en brödform med rapsolja (eller liknande). Fördela smeten jämt och strö över solrosfrön
  5. Grädda i ugnens nedre del i 45-50 min. Låt sedan svalna innan du vänder brödet ur formen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.