Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksfromage med färska bär

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Konstigt egentligen, jag avskydde filmjölk när jag var yngre. Nu älskar jag den där sträva, sura smaken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna med sockret så att det blir pösigt och rör ned vanillinsocker och filmjölk. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur vattnet och smält gelatinet över mycket svag värme. Låt det svalna litet och häll det i en tunn stråle under omrörning i filmjölksblandningen.
  2. Vispa äggvitorna till mycket hårt skum och vänd ned dem i fromagen när den börjar halvstelna. Häll blandningen i en form och ställ kallt tills fromagen stelnat. Det tar minst 3 timmar. Fromagen kan göras färdig dagen innan.
  3. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp den på serveringsfat. Garnera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.