Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölkskaka med pepparkakssmak

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det luktar jul i hela huset när man bakar denna kaka :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt filmjölken och det smälta margarinet/smör och rör i hopp det.
  2. Häll smeten i en bröad kakform mins 1,5 liter men hälst en större om man har.
  3. Grädda längst ner i ugnen 175 grader ca 1timme

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PaulaPudding 7 augusti 2010

    En mycket snarlik kaka gjorde min mamma för mycket länge sedan. Hon uteslöt dock alltid nejlikorna. Kanelen var heller aldrig nödvändig den smakar underbart ändå. Däremot var hon noga med att bikarbonaten skulle jäsa i filmjölken innan den blandades med de andra ingredienserna. Underbart god kaka är det. Namnet kan ju avskräcka men snarare är det så att filmjölken gör den saftig. Tack! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.