- Serverar: 2 portioner
- Tid: 9 timmar 5 minuter
Skriv ut
Om man bortser från blötläggningen av dinkelkornen, är det här ett turbosnabbt och saftigt bröd!
I det här receptet hehöver dinkelkornen ligga i blöt över natten, eller 8 timmar.
Instruktioner
- Blötlägg de hela dinkelkornen över natten, eller i 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och låt dinkelkornen rinna av ordentligt.
- Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja.
- Stöt linfröna i mortel. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke.
- Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen.
- Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 minuter. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan för hård.
- Låt brödet svalna under bakduk.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar