Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksost

 
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Roligt och lätt att göra och att smaksätta själv. Gott till kex och vin.

Ingredienser

Instruktioner

Värm filmjölken fingervarm i en kastrull. Häll filmjölken genom ett kaffefilter dvs stor kaffebryggstratt med pappersfilter över en skål. Låt det stå i rumstemperatur under natten. Ostmassa har då bildats i pappersfiltret och vassla i skålen. Häll ostmassan ur filtret i en annan skål och tillsätt salt. Smaksätt med något eller några av förslagen. Packa ostmassan i burk med lock Ca 200gr färdig ost. Förvaring: Upp till 2 veckor i kylskåp Tips: Använd vasslan som degspad till matbröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.