Inga ägg hemma eller väntar gästar som inte tål ägg? Här är ett enkelt och snabbbakat recept på rutor med julsmak, utan ägg.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt smöret, Afil och lingonsylt. Rör samman till en slät smet.
- Smörj och bröa en stor långpanna, 30x40 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i ca 20-25 min. Känn efter med sticka att den är klar.
- Medan kakan svalnar: Vispa samman smör, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till glasyren. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan. Låt kakan stå kallt 2-3 timmar (gärna över natten) innan du skär upp den i rutor. När rutorna ska serveras pynta med frysta lingon. Rutorna går utmärkt att frysa.
Publicerat den
22 november 2012
Kommentarer
Skriv kommentar
varför vetemjöl 2 gånger?