Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Inga ägg hemma eller väntar gästar som inte tål ägg? Här är ett enkelt och snabbbakat recept på rutor med julsmak, utan ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt smöret, Afil och lingonsylt. Rör samman till en slät smet.
  4. Smörj och bröa en stor långpanna, 30x40 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i ca 20-25 min. Känn efter med sticka att den är klar.
  5. Medan kakan svalnar: Vispa samman smör, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till glasyren. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan. Låt kakan stå kallt 2-3 timmar (gärna över natten) innan du skär upp den i rutor. När rutorna ska serveras pynta med frysta lingon. Rutorna går utmärkt att frysa.

Kommentarer (1)

  • weson 29 november 2013

    varför vetemjöl 2 gånger?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.