Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filobakad ost med paprikaolja

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Filodeg hittar du i frysdisken. Helt rätt som mingelmat tillsammans medan man dricker fördrink. Servera inte apfelstrudel till dessert. Det kan bli för mycket deg i en sådan meny.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa paprika med den olja den ligger i till en slät sås.
  2. Skär filodegsplattorna i ca 12x12 cm stora bitar. Skär osten i bitar och lägg i mitten av varje platta. Pensla kanterna på degen med lite av äggulan, vik upp hörnen mot mitten som ett knyte.
  3. Pressa ihop kanterna så inte osten rinner ut när den smälter i ugnen. Hit kan förberedas.
  4. Sätt ugnen på 225º. Pensla knytena med resten av äggulan. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllene.
  5. Lägg upp en bädd av salladsskott på varje tallrik, droppa över paprikaoljan och lägg sist på ostknytena. Servera ljummet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ceciliaw 25 mars 2009

    Supergott och hade blivit en femma om jag tagit dubbelt så stor ruta filodeg och två lager.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.