Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filocigarrer med ansjovis

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

I medelhavsområdet östra region gör man ofta spröda filodegsrullar med lammfärs eller fetaost. Men att fylla "cigarrerna" med nordisk prästost och ansjovis passar perfekt på en påskbuffé eller som drinktilltugg före. Rullarna är godast nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Låt ansjovisen rinna av. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i 4 bitar. Lägg ansjovis, dill, lök och ost längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smält smör. Grädda mitt i ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.