En nyttig paj med massor av grönsaker! pajen går att variera med olika grönsaker och kryddor.
Instruktioner
- Tina filodegen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut av filodegen i en pajform med avtagbar kant. Filodegen ska vikas över kanten och ligga i flera lager.
- Pensla filodegen med ägg och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut pajskalet och dra försiktigt ut formen så det blir ett snyggt pajskal.
- Lägg upp skalet på ett serveringsfat. Det går också bra att ha kvar pajskalet i formen.
- Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs paprika, squash, fänkål, blomkål, broccoli och purjolök i en stekpanna med olivolja i någon minut. Fyll pajskalet med de stekta grönsakerna och vänd ner salladen. Salta och peppra och garnera med rostade solroskärnor och riven ost.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar