- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Perfekt bjudmat! En smakrik rätt på svenska enkla råvaror som serveras tillsammans med en nyttig sallad. Filodegsrullarna kan man även bjuda på för sig själva och då är de utmärkta som tilltugg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna, fräs vitlök och purjolök mjuka. Tillsätt Quorn Färs och stek under omrörning i fem minuter, häll på äppelcidervinäger, salt och sambal oelek. Rör runt och ta bort pannan från värmen. Mosa potatis och rör runt med smör och salt. Låt filodegsarken ligga i 3 lager och dela ett ark i fyra delar i fyrkanter. Gör fyra rullar. Lägg lite potatis, Quorn Färs och ost i filodegen. Rulla upp och vik in kanterna till en stadig rulle, lägg på en plåt täck av bakplåtspapper. Pensla med olivolja och låt därefter filodegsrullarna stå i ugnen i 15 minuter tills de blir gyllene.
- Blanda granatäppelkärnor, kaprisäpplen, det röda äpplet, salladslök, olivolja och citronjuice i en bunke, salta och peppra. Rör runt.
- Dela filodegsrullen på snedden i två delar och servera med den rödgröna granatsalladen.
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar