Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filodegsskålar med ostkräm och äpplen

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod liten rätt med syrlig ostkräm och vinkokta, kryddiga äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär filodegen i 16 rutor, 8x8 cm. Pensla med smält smör och lägg omlott två och två i muffinsbleck. Grädda ca 8 minuter. Lyft upp ur blecket när de svalnat.
  3. Skär äpplena i små tärningar. Lägg i en kastrull, häll på vin och lägg i kryddnejlika och kanelstång. Koka 5-7 minuter. Ta bort de hårda kryddorna och mosa äppelbitarna.
  4. Mixa brieost och créme fraiche. Lägg en klick i varje filodegsskål och toppa med äppelkräm. Lägg en valnöt i varje skål och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.