Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filopaket med äpple och nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker kombination av äpple, muscovado, nötter, rosépeppar och rosmarin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i små tärningar och lägg i en kastrull. Tillsätt muscovadosocker och vatten och koka upp under omrörning. Koka tills äpplena börjar bli lätt mjuka, det gör ingenting om de har lite tuggmotstånd.
  2. Rosta nötterna i en het stekpanna. Rör om under tiden och låt rosta tills nötterna fått en fin färg. Låt svalna.
  3. Skär ut filoark som är 15 x 25 cm. Pensla tre ark med smält smör och lägg samman till ett ark. Lägg på en klick äppelkompott och ett par nötter i vänster nederkant på arket och vik över det högra, nedre hörnet så det bildas en trekant. Pensla med smör och ”klistra” samman öppningen. Fortsätt vik, fast nu åt höger sida på arket. Fortsätt vik några gång till så att paketet blir väl tillslutet. Fäst genom att pensla med smält smör.
  4. Gör tre trekanter till och lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 – 12 minuter eller tills filotrekanterna börjar bli härligt gyllene.
  5. Hetta upp honung tillsammans med rosmarin och krossad rosépeppar antingen i mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen. Servera filopaketen med de resterande rostade nötterna, vispad grädde och ringla slutligen lite av kryddhonungen överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.