Filodeg hittar du i frysdisken i välsorterade affärer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Skala och finhacka löken. Tina spenaten, krama ur vätskan ordentligt och stek spenaten med löken i 1 msk olja. Blanda i mynta och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med keson.
- Dela varje filodegsblad i tre delar på längden, så att varje bit blir ca 15x30 cm.
- Pensla filobladen med olivolja. Lägg en rejäl matsked fyllning i ena änden av varje degremsa. Vik ett av deghörnen över fyllningen så att det bildas en triangel. Fortsätt att vika runt fyllningen tills degen formar ett trekantigt paket i flera lager.
- Pensla pirogen med resten av olivoljan, salta och peppra. Baka pirogerna i ugnen ca 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg. Servera dem varma.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag blandade med fetaost istället och det blev jättegott..Krispigt!