Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filopirog med spenat och keso

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Filodeg hittar du i frysdisken i välsorterade affärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala och finhacka löken. Tina spenaten, krama ur vätskan ordentligt och stek spenaten med löken i 1 msk olja. Blanda i mynta och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med keson.
  3. Dela varje filodegsblad i tre delar på längden, så att varje bit blir ca 15x30 cm.
  4. Pensla filobladen med olivolja. Lägg en rejäl matsked fyllning i ena änden av varje degremsa. Vik ett av deghörnen över fyllningen så att det bildas en triangel. Fortsätt att vika runt fyllningen tills degen formar ett trekantigt paket i flera lager.
  5. Pensla pirogen med resten av olivoljan, salta och peppra. Baka pirogerna i ugnen ca 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg. Servera dem varma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Makedonka 23 oktober 2008

    jag blandade med fetaost istället och det blev jättegott..Krispigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.