Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin äggvitekaka

 
Skriv ut

När man bakar får man ofta äggvitor över, då kan det vara bra att ha detta recept på äggvitekaka till hands.

Ingredienser

Instruktioner

Smöra en 2 liters kakform. Strö det mesta av mandeln inuti formen men spara lite till dekoration. Vispa vitorna hårt och vänd ner sockret. Blanda mjölsorterna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt citronskalet och sist det smälta, avsvalnade smöret. Häll smeten i formen, strö över resten av mandeln och grädda kakan i 175 grader i 40 minuter, tills provstickan känns torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.