Populär variant av äppelkaka. Det är inget bakpulver i smeten, äggen gör kakan porös. Du kan byta ut äpplena mot päron, persikor eller aprikoser! Gult passar till påsk!
Instruktioner
- Förbered fyllningen. Koka upp vatten, socker, citronskal och saft samt kanelstången.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka dem knappt mjuka i lagen. Låt kallna och sila ifrån lagen.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, det rivna citronskalet och mjölet. Häll hälften av smeten i en smord, rund kakform med löstagbar kant. Fördela väl avrunna äppelklyftor över smeten och häll över den resterande smeten.
- Grädda kakan i botten av ugnen i 175 grader ca 1 tim. Låt kakan svalna i formen innan den lossas försiktigt. Pudra florsocker över vid servering. Vispad grädde är gott till.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar