Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Populär variant av äppelkaka. Det är inget bakpulver i smeten, äggen gör kakan porös. Du kan byta ut äpplena mot päron, persikor eller aprikoser! Gult passar till påsk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered fyllningen. Koka upp vatten, socker, citronskal och saft samt kanelstången.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka dem knappt mjuka i lagen. Låt kallna och sila ifrån lagen.
  3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, det rivna citronskalet och mjölet. Häll hälften av smeten i en smord, rund kakform med löstagbar kant. Fördela väl avrunna äppelklyftor över smeten och häll över den resterande smeten.
  4. Grädda kakan i botten av ugnen i 175 grader ca 1 tim. Låt kakan svalna i formen innan den lossas försiktigt. Pudra florsocker över vid servering. Vispad grädde är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.