Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin apelsinkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

God och hållbar kaka. Den är ett "måste" varje jul. Däremellan också....Kombinationen av apelsin och vanilj är jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör väl mellan varje. Rör ner apelsinskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädden.
  3. Grädda på nedersta falsen ca 50-60 minuter. Hetta upp apelsinsaften och vaniljsockret och slå det över den varma kakan. Låt kakan kallna i formen innan den slås ur formen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lolitta 10 juli 2008

    Det blev nog fel. Det var väl apelsinsaften som skulle värmas

  • gersgarden 29 oktober 2008

    Jättegod kaka med mkt apelsinsmak

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.