En härligt god chokladkaka som håller sig saftig länge. Både finhackad och smält choklad ingår bland ingredienserna.
Instruktioner
- Rör matfett, farin och socker poröst. Tillsätt smält choklad och äggen, ett i sänder. Vispa tills smeten är lätt och luftig. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackad choklad. Rör ned blandningen i smeten. Häll i mjölken och rör tills smeten är väl blandad.
- Häll smeten i en smord, bröad ringform, 1 1/2 l. Grädda i 175° 40 - 50 minuter eller tills kakan lossnar från formen och är torr i mitten då man prövar med sticka.
- Låt kakan vila i formen ett par minuter. Stjälp upp kakan på ett bakgaller och låt den kallna.
- Serverad med litet vispad grädde och skivade jordgubbar, kiwi eller någon annan frukt kan chokladkakan bjudas som dessert.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken kaka! Jag använder den som tårtbotten till min födelsedagstårta (har inte smakat den än). Kakan blir hög och luftig och är enkel att göra. Jag har tjuvsmakat på den och den är jättegod! Det var enkelt att skära den i tre delar. Jag fyller den med kaffekräm och chokladgrädde. Det är allt jag ville ha i en tårta. Tack för ett bra recept!