Härlig fläskfilégratäng full med säsongens härliga grönsaker! Gratängen går att förbereda i god tid och förvaras övertäckt i kyl. Strö över osten strax före gratineringen och sätt in den i ugnen när gästerna kommer!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Skiva filén i centimetertjocka skivor. Hacka löken. Skär paprikan, moroten och zucchinin i fina stavar.
Hetta upp en matsked vardera av smör och olja i en stor stekpanna. Bryn fläskfiléskivorna hastigt på båda sidor i omgångar.
- Diska ur stekpannan och hetta upp ytterligare en matsked smör i den. Stek grönsakerna och löken på svag värme utan att det tar färg. Pressa i vitlöksklyftorna och vänd runt.
- Smula över buljongtärningen. Blanda i konjak, vin och crème fraiche. Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Smörj en ugnsfast form. Bred ut riset i botten. Lägg ut fläskfiléskivorna över. Häll över grönsakssåsen och täck med riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med en god sallad.
Publicerat den
6 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken god gratäng! Jag hoppade över riset, hade en god sallad till istället. Jättegott! Den ska jag bjuda på fler gånger. Tack!
Det var en riktigt mumsig gratäng.
Absolut ingen höjdare! Omständig att göra och inte särskilt god..
Jättegod har bjudit på denna ett par ggr lika uppskattad varje gång, inte alls jobbig att tillaga
Åt detta utan att göra en gratäng. Det blev riktigt gott.