Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin vetekrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett bra recept, enklelt

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i degbunken. Smält smöret och tillsätt gräddmjölken. Häll blandningen fingervarm över jästen och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en fin deg som får jäsa till dubbel storlek. Arbeta upp degen och kavla ut den. Bred ut smör och fyllning och rulla ihop. Av denna sats kan göras 1 stor eller 2 mindre kransar, som klipps och får jäsa väl. Pensla och garnera med mandel och pärlsocker. Kransarna kan också glaseras med florsocker utrört i vatten och några droppar citronsaft. Strö då lite hackad mandel över

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.