Det här är en knubbig, osötad fruktlängd som passar utmärkt både som mellanmål och som utflyktsbröd.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Häll mjölet i en stor matberedare eller skål. Tillsätt bakpulver, färskost och matfett i bitar. Blanda till en jämn blandning. Tillsätt mjölken genom matarröret och arbeta snabbt samman till en mjuk degboll.
- Ta upp degen på en lätt mjölad bänk. Arbeta degen tills den är jämn. Kavla ut degen till en platta som är 30x40 cm och 1½-2 cm tjock.
- Bred ut äppelmoset på degen, lämna en kant runt om på ca 2 cm, strö över kanel, muskot och nejlika. Skär degen i 3 delar på längden, 40 cm långa, forma delarna till långa rullar, tryck ev ihop skarvarna med hjälp av lite mjöl.
- Tryck ihop rullarna i ena änden och sno dem om varandra till en tjock fläta. Flytta över längden till plåten och pensla ev med lite lättmjölk. Dofta över lite mjöl. Grädda 45-60 minuter eller tills längden är gyllenbrun och låter ihålig när man knackar på den. Låt svalna något innan den skärs upp.
Publicerat den
13 mars 2008
Skriv kommentar