Krämen på malen mandel, socker, ägg och smör kallas "frangipane" och är mycket vanlig i desserter och bakverk i Frankrike. Ur Allers nr 25-26/11.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i matberedare tillsammans med 1 msk av sockret till ett fint mjöl. Häll i en skål och rör ihop med resten av sockret, smöret och ägget.
- Bred ut knappt 1 msk sylt i botten på varje pajskal. Bred över 1-2 msk mandelkräm. Fördela resten av sylten över krämen och avsluta med resten av mandelkrämen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sylten ska bubbla litet och ytan få en aning färg. Låt pajerna svalna.
- Vispa crème fraichen fast med elvisp. Vänd försiktigt ned hallonen och blad av citronmeliss.
- Dela pajerna på mitten och servera med hallon-crème fraichen.
Publicerat den
12 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar