Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina franska hallontarteletter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Krämen på malen mandel, socker, ägg och smör kallas "frangipane" och är mycket vanlig i desserter och bakverk i Frankrike. Ur Allers nr 25-26/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i matberedare tillsammans med 1 msk av sockret till ett fint mjöl. Häll i en skål och rör ihop med resten av sockret, smöret och ägget.
  2. Bred ut knappt 1 msk sylt i botten på varje pajskal. Bred över 1-2 msk mandelkräm. Fördela resten av sylten över krämen och avsluta med resten av mandelkrämen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sylten ska bubbla litet och ytan få en aning färg. Låt pajerna svalna.
  3. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Vänd försiktigt ned hallonen och blad av citronmeliss.
  4. Dela pajerna på mitten och servera med hallon-crème fraichen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.