- Serverar: 60 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Underbart goda kalljästa smörbullar.
Instruktioner
- Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken. Tillsätt socker ägg och smöret klickvis.Blanda ner mjölet och arbeta samman till en lät deg. Jäs degen övertäckt i cirka 10 minuter.
- Rör ihop fyllningen.
- Dela degen i 2 halvor.
Kavla ut degen till en platta och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i knappt 2 cm tjocka skivor och lägg dem i formar.
- Jäs bullarna övertäckta till degen reser sig igen efter lätt tryck. Det tar cirka 45 minuter eftersom det är en kort jästid första gången.
- Pensla med ägg och grädda i 250 grader i cirka 6-7 minuter.
- Sikta över florsocker strax före serveringen.
Tips!
Man kan även ta lite glasyr och ösa på innan sereringen. Blanda då äggvita och florsocker och klicka på.
Smaklig spis!
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar