Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina smörbullar á la Monika

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart goda kalljästa smörbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken. Tillsätt socker ägg och smöret klickvis.Blanda ner mjölet och arbeta samman till en lät deg. Jäs degen övertäckt i cirka 10 minuter.
  2. Rör ihop fyllningen.
  3. Dela degen i 2 halvor. Kavla ut degen till en platta och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i knappt 2 cm tjocka skivor och lägg dem i formar.
  4. Jäs bullarna övertäckta till degen reser sig igen efter lätt tryck. Det tar cirka 45 minuter eftersom det är en kort jästid första gången.
  5. Pensla med ägg och grädda i 250 grader i cirka 6-7 minuter.
  6. Sikta över florsocker strax före serveringen. Tips! Man kan även ta lite glasyr och ösa på innan sereringen. Blanda då äggvita och florsocker och klicka på. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.