Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina studentmössor

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Mycket fina kakor som passar perfekt till studenten. Kakorna är krispiga, roliga och enkla att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker i ungefär 20 min. Blanda försiktigt ned vetemjöl och vaniljsocker. Klicka ut smeten i små runda kakor på bakplåtsklädda plåtar. Låt plåtarna stå i ca 2 timmar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 min. Låt kakorna svalna medans blockchokladen smälter i vattenbad. Doppa den undre kanten av kakorna i chokladen och dekorera med silverkula. Låt torka.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Biiet 17 maj 2011

    Ja förstår inte hur Studenmössorna skall vara är det inte 2 lager men vd är det andra ??

  • idaj_2 17 maj 2011

    Det är bara ett lager, men i ugnen jäser kakan och det bildas två skikt. :)

  • tuborg 17 maj 2011

    Går kakorna att frysa??

  • idaj_2 18 maj 2011

    Kakorna går mycket bra att frysa.

  • Hanna192 22 maj 2011

    Hur stora kakor ska man klicka ut? :)

  • idaj_2 22 maj 2011

    Ungefär 3 cm i diameter blir nog bra.

  • lenagrodan 24 maj 2011

    Fina studentmössor. Ska man vispa ägg och socker i 20 minuter? Ligga på plåt i två timmar? Verkar vara långa tidsangivelser! Ska prova i helgen :)

  • idaj_2 24 maj 2011

    Hej. Jo ungefär 20 minuter tills smeten är ganska fast. Jag tror de ska ligga och vila just för att de ska torka så att det kan bildas två skikt i ugnen. Men annars är de mycket enkla att göra. :P Lycka till!

  • 20dollar 1 juni 2011

    Går det bra att frysa dessa?

  • cooolajag 2 juni 2011

    Ska baka dom här till min syrras student ;)

  • idaj_2 6 juni 2011

    Ja, de går bra att frysa :)

  • saraulu 13 maj 2013

    Men det ser ut som att det är nån slags glasyr på kakan, nåt vitt. Blir kakan så när man gräddar den eller hur blir den så?

  • linneastrand 4 maj 2014

    Hur får du dina sådär rosaaktiga? Mina blev ljusbruna.

  • pisun 3 juni 2014

    Verkligen superfina kakor, blir perfekt till sonens student MEN jag tycker också att det ser ut som glasyr uppepå..... tänkte göra dessa ikväll så jag hoppas mina blir lika fina.

  • Annika Sjögren 28 maj 2022

    Hej. Jag har bakat dessa två gånger. Första gången blev de inte runda men smeten delade sig så det blev en ”skärm”. Då hade jag ändå tagit 2 dl mjöl istället för 1,5. Läste inte receptet ordentligt. Idag när jag följde receptet förutom att jag tog lite mer vaniljsocker blev de totalt misslyckade. Till och med brända en del av dom och det redan efter 8 minuter i ugnen. Det blev heller inga skärmar alls. Vad gör jag för fel?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.