Mycket fina kakor som passar perfekt till studenten. Kakorna är krispiga, roliga och enkla att göra.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Ja förstår inte hur Studenmössorna skall vara är det inte 2 lager men vd är det andra ??
Det är bara ett lager, men i ugnen jäser kakan och det bildas två skikt. :)
Går kakorna att frysa??
Kakorna går mycket bra att frysa.
Hur stora kakor ska man klicka ut? :)
Ungefär 3 cm i diameter blir nog bra.
Fina studentmössor. Ska man vispa ägg och socker i 20 minuter? Ligga på plåt i två timmar? Verkar vara långa tidsangivelser! Ska prova i helgen :)
Hej. Jo ungefär 20 minuter tills smeten är ganska fast. Jag tror de ska ligga och vila just för att de ska torka så att det kan bildas två skikt i ugnen. Men annars är de mycket enkla att göra. :P Lycka till!
Går det bra att frysa dessa?
Ska baka dom här till min syrras student ;)
Ja, de går bra att frysa :)
Men det ser ut som att det är nån slags glasyr på kakan, nåt vitt. Blir kakan så när man gräddar den eller hur blir den så?
Hur får du dina sådär rosaaktiga? Mina blev ljusbruna.
Verkligen superfina kakor, blir perfekt till sonens student MEN jag tycker också att det ser ut som glasyr uppepå..... tänkte göra dessa ikväll så jag hoppas mina blir lika fina.
Hej. Jag har bakat dessa två gånger. Första gången blev de inte runda men smeten delade sig så det blev en ”skärm”. Då hade jag ändå tagit 2 dl mjöl istället för 1,5. Läste inte receptet ordentligt. Idag när jag följde receptet förutom att jag tog lite mer vaniljsocker blev de totalt misslyckade. Till och med brända en del av dom och det redan efter 8 minuter i ugnen. Det blev heller inga skärmar alls. Vad gör jag för fel?