Mjuka mandelkakor som kan ätas precis som de är eller som i det här receptet fyllda med krämig chokladganache.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Bryn smöret, sila och låt det svalna. Sikta ner mandelmjöl, florsocker, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop så att allt blandas. Vänd ner äggvitan och rör till en jämn smet.
- Skrapa ur vaniljstången och vänd ner fröna tillsammans med citronskal och det brynta smöret. Spara lite smör att pensla formarna med.
- Har man inte runda formar kan man ta formar för exempelvis mandelmusslor. Pensla formarna med smör och fyll dem till 3/4, en sprits underlättar. Knacka formarna lite lätt i bordet så att eventuellt luftfickor försvinner.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 7-10 minuter, eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
- Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde och honung och ta kastrullen från plattan. Slå grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält helt.
- Om chokladen inte smälter går det bra att ställa bunken över ett vattenbad. Bryn smöret och sila genom en finmaskig sil. Häll ner 3/4 dl brynt smör i chokladen och rör om till en jämn massa.
- Ta ut kakorna ur formarna och fyll med chokladganchen.
Publicerat den
22 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar