- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag älskar fisksoppa och har provat otaliga recept. Det här är en kombination av flera olika - så att jag får med de ingredienser som jag tycker bäst om: saffran, lax, vitlök och räkor.
Instruktioner
- Skala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna strimlor.
- Fräs grönsakerna i lite olja på svag värme.
- Lägg sedan i hackad vitlök och saffran. Slå på vatten, smula i buljongtärningarna och häll även i vinet.
- Låt koka upp och lägg i små bitar av flådda tomater (kärnhuset ska inte tas med).
- Rör ner crème fraiche och låt koka i ca 8 minter. Hit kan man förbereda soppan.
- Strax innan ni ska äta lägger man i fisken skuren i stora bitar (börja med de tjockaste). Sjud sakta på låg värme i max fem minuter.
- Vid serveringen strör du över hackad gräslök, basilika och skalade räkor.
- Servera med ett gott vitt bröd alt. gratinerat vitlöksbröd.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar