Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finaste fisksoppan

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag älskar fisksoppa och har provat otaliga recept. Det här är en kombination av flera olika - så att jag får med de ingredienser som jag tycker bäst om: saffran, lax, vitlök och räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna strimlor.
  2. Fräs grönsakerna i lite olja på svag värme.
  3. Lägg sedan i hackad vitlök och saffran. Slå på vatten, smula i buljongtärningarna och häll även i vinet.
  4. Låt koka upp och lägg i små bitar av flådda tomater (kärnhuset ska inte tas med).
  5. Rör ner crème fraiche och låt koka i ca 8 minter. Hit kan man förbereda soppan.
  6. Strax innan ni ska äta lägger man i fisken skuren i stora bitar (börja med de tjockaste). Sjud sakta på låg värme i max fem minuter.
  7. Vid serveringen strör du över hackad gräslök, basilika och skalade räkor.
  8. Servera med ett gott vitt bröd alt. gratinerat vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.