Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fingerpiroger med Fetaost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Minnen från Turkiet - Goda till frukost, men även som tilltugg eller till en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning Deg: Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tilsätt olivolja och blanda noga. Häll ner vatten, lite i taget och se till att blanda ordentligt. Låt degen vila i 20 minuter.
  2. Fyllning: Rör samman alla ingredienser. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk fyllning, lägg ihop och tryck till längs kanten. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrön över och ställ in i ugnen i 225 grader, i ca 20-25 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Turis 4 maj 2008

    Mycket goda piroger, men det måste vara något som är galet i receptet. Tillsätter man den mängd vatten som anges i receptet blir det smet istället för deg som är helt omöjlig att kavla ut.

  • karima_dk 23 maj 2011

    Jag undrar om äggen i fyllningen ska vara hårdkokta eller råa? Jag brukar ha i hårdkokta och hackade ägg i mina piroger, undrar om du gör likadant. 3 ägg känns lite väl rinnigt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.