- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Minnen från Turkiet - Goda till frukost, men även som tilltugg eller till en kopp te.
Instruktioner
- Tillagning
Deg:
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tilsätt olivolja och blanda noga. Häll ner vatten, lite i taget och se till att blanda ordentligt. Låt degen vila i 20 minuter.
- Fyllning:
Rör samman alla ingredienser. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk fyllning, lägg ihop och tryck till längs kanten. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrön över och ställ in i ugnen i 225 grader, i ca 20-25 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Publicerat den
2 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda piroger, men det måste vara något som är galet i receptet. Tillsätter man den mängd vatten som anges i receptet blir det smet istället för deg som är helt omöjlig att kavla ut.
Jag undrar om äggen i fyllningen ska vara hårdkokta eller råa? Jag brukar ha i hårdkokta och hackade ägg i mina piroger, undrar om du gör likadant. 3 ägg känns lite väl rinnigt...