Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk jullimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegod jullimpa som inte får fattas på det finska julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jästen i ljummet filmjölk. Tillsätt alla kryddor och mjöl. Arbeta degen smidig. Tillsätt olja eller margarin. Låt degen vila 30 minuter.
  2. Forma två runda eller avlånga bröd. Låt vila igen 30 minuter. Stick med gaffel några gånger.
  3. Grädda 200 grader 20–25 minuter på fals 2 i ugnen. För blank yta pensla med sirapsvatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.