Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk kålrotslåda

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala kålrötterna och skär dem i mindre bitar. Sjud dem under lock i buljongen tills de är riktigt mjuka. Häll av spadet och mosa kålrötterna. Rör ner smöret och sätt till vetemjölet, lite i taget.Värm ugnen till 200 grader. Sätt till grädde och mjölk och vispa moset så det blir lite pösigt. Rör ner peppar, sirap och uppvispat ägg, smaka av med salt och bred ut smeten i en vid, smord ugnssäker form. Gör ett mönster med hjälp av en gaffel och sikta över ströbröd. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.