- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Detta är en mycket gott pirogrecept som jag fått av min mamma. Pirogen är väldigt mättande.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
häll av vattnet och låt svalna, ha i smöret i potatisen (du kan byta ut hälften av smöret mot lite vatten om du inte vill ha allt smör i)
- Koka riset enligt anvisningen. Koka äggen (hårdkokt) och hacka den. Hacka löken och bryn med köttfärsen och ha i köttbuljongen.
- När potatisen svalnat så att du inte bränner dig på den, häller du i vetemjöl med ca 1 msk salt och knådar degen så den inte klibbar.
- Ta en ugnsäker form och kavla degen så att den klär formen, (ska vara som en paj) bred ut köttfärsen i formen.
Gör lika med riset och ha på hackad ägg överst
gör ett lock av degen lägg på.
- Grädda i ugn ca 40-45 min i 175 grader eller till den fått en fin gyllenbrun färg.
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar