Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk köttfärspirog

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Detta är en mycket gott pirogrecept som jag fått av min mamma. Pirogen är väldigt mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. häll av vattnet och låt svalna, ha i smöret i potatisen (du kan byta ut hälften av smöret mot lite vatten om du inte vill ha allt smör i)
  2. Koka riset enligt anvisningen. Koka äggen (hårdkokt) och hacka den. Hacka löken och bryn med köttfärsen och ha i köttbuljongen.
  3. När potatisen svalnat så att du inte bränner dig på den, häller du i vetemjöl med ca 1 msk salt och knådar degen så den inte klibbar.
  4. Ta en ugnsäker form och kavla degen så att den klär formen, (ska vara som en paj) bred ut köttfärsen i formen. Gör lika med riset och ha på hackad ägg överst gör ett lock av degen lägg på.
  5. Grädda i ugn ca 40-45 min i 175 grader eller till den fått en fin gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.