Finsk lapskojs - med magert malet kött (=köttfärs på finlandssvenska) och rotmos.
Instruktioner
- Skala och dela potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Spara knappt halva löken. Sätt resten i en kastrull, tillsätt vatten och koka ca 30-40 min, tills allt är ordentligt mjukt.
- Hacka resten av löken och stek i stekpanna tillsammans med maletköttet och köttbuljongen. Vrid av värmen då köttet är helt genomstekt och brynt.
- Gör potatismos av potatisen och rotsakerna då de är helt mjuka. Blanda i färsen.
- Serveras med lingonsylt, saltgurka (ej söt svensk ätticksgurka. ;) och inlagda rödbetor.
Publicerat den
21 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vad menas med malet kött? köttfärs?
Jo, malet kött = köttfärs. Vi talar om nötmalet, det är väl typ kalvfärs då :) Magrare än blandningar, nöt/gris.