Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk lapskojs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Finsk lapskojs - med magert malet kött (=köttfärs på finlandssvenska) och rotmos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Spara knappt halva löken. Sätt resten i en kastrull, tillsätt vatten och koka ca 30-40 min, tills allt är ordentligt mjukt.
  2. Hacka resten av löken och stek i stekpanna tillsammans med maletköttet och köttbuljongen. Vrid av värmen då köttet är helt genomstekt och brynt.
  3. Gör potatismos av potatisen och rotsakerna då de är helt mjuka. Blanda i färsen.
  4. Serveras med lingonsylt, saltgurka (ej söt svensk ätticksgurka. ;) och inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • susie_q 21 september 2010

    vad menas med malet kött? köttfärs?

  • Goolou 21 september 2010

    Jo, malet kött = köttfärs. Vi talar om nötmalet, det är väl typ kalvfärs då :) Magrare än blandningar, nöt/gris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.