Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk Leverlåda

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Finns på dom flesta finska julborden, serveras småvarm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek levern och mal sedan ner den i en kvarn eller finhacka den. Kör potatis och lök i mixer/matberedare. Blanda allt med margarinet.
  2. Häll i vattensköljd ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (tills den har fått fin brun färg)
  3. Den går att tillaga i små-aluminiumformar och därefter frysas ner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.