Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk mandelkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lättbakad, billig och god med fin mandelsmak. En skiva med litet glass på blir en härlig efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner grädde, smält smör, ströbröd och mald mandel.
  2. Vispa upp vitorna till hårt skum och blanda ner dem försiktigt i smeten.
  3. Slå smeten i väl smord, bröad kransform (1 1/2 l) . Grädda kakan i 175 grader, ca 1 tim. Prova med nål.
  4. Garnera med siktat florsocker när kakan svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.